Відкриття симфонічного сезону

В продаже осталось 215 билетов
Перейти к выбору билетов  
Видеоинструкция заказа
Цена: от 200 грн
Другие даты
Бронь На кассу
24
часа

О событии

Шановні друзі! Цього вечора запрошуємо вас на неймовірної краси симфонічний концерт-відкриття сезону з хвилюючою програмою, що подарує колосальну музику, вражаючу виконавську майстерність, безліч позитивних вражень та незабутніх спогадів! У програмі: Едвард ЕЛГАР. Концерт для скрипки з оркестром; Віталій ГУБАРЕНКО. Симфонія-балет "Зелені святки"; Левко КОЛОДУБ. Троїсті музики. Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії. Соліст: Дмитро ТКАЧЕНКО (скрипка), Київ. Диригент: Володимир СІРЕНКО, народний артист України. Едвард Елгар. Концерт для скрипки з оркестром. Отже... Свій Концерт Едвард Елгар написав  для найвідомішого в той час скрипаля Фріца Крейслера.
 
Саме Крейслер і виконав першим Концерт в Лондоні в 1910 році. Диригентом виступив сам автор. А наступним виконавцем концерту став підліток Ієгуді Менухін. Про свій Концерт для скрипки композитор казав: "Музика Концерта  надто емоційна, але я люблю її, чорт забирай!" Віталій Губаренко. Симфонія-балет "Зелені святки". А ми знаємо один секрет! Ми знаємо, чому наш поважний гість і давній друг Володимир Сіренко з особливим ОСОБИСТИМ натхненням виконує симфонію-балет Віталія Губаренка "Зелені святки". На титульному листі партитури - присвята Володимиру Сіренку. Тож, це музика життя, природи, дружби, - і трішечки магії... Дмитро ТКАЧЕНКО - український скрипаль, народився в Києві та почав грати на скрипці й фортепіано в шестирічному віці.
 
Після навчання в Київській спеціальній музичній школі ім. Лисенка та в Національній музичній академії України (НМАУ) в класі Богодара Которовича та Ярослави Рівняк, його було запрошено до Ґілдхолської музичної академії (Guildhall School of Music and Drama) в Лондоні до класу Іфра Німана (Yfrah Neaman), де він отримав Концертний диплом (Premier Prix), а трохи згодом, разом зі ступенем маґістра, – звання Fellow Ґілдхолської академії й стажувався в Давіда Такено та Криштофа Сметани до 2008 року. Паралельно закінчив аспірантуру НМАУ. Дмитро Ткаченко – лауреат кількох міжнародних конкурсів, серед яких конкурс сольної скрипки Вронського (Варшава), конкурс Лисенка (Київ) та конкурс Нільсена (Оденсе, Данія).
 
Дмитро активно гастролює в Україні, у більшості країн Європи, в Азії та обох Америках. Його виступи транслювалися Українським радіо та ТБ, Данським радіо, БіБіСі Радіо 3 (Велика Британія), Польським радіо та ТБ тощо. Виступав у таких концертних залах, як Вігмор Хол, Барбікан (Лондон), Концертгебау (Амстердам), Зала Академії Ліста (Будапешт), Концертхаус (Берлін), зал Кельнської філармонії, зал Палау в Барселоні, Аудиторіо Насьйональ у Мадриді, Мегарон в Афінах, Рой Томсон Хол у Торонто, Токіо Опера Сіті тощо. В Україні Дмитро регулярно виступає з Національним симфонічним оркестром України та Симфонічним оркестром Національної філармонії, філармонійними оркестрами у Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Донецьку, Чернігові.
 
Протягом перших місяців 2017 року гастролював по США та Канаді з Національним симфонічним оркестром, виконуючи концерти Чайковського та Другий Станковича. Серед його останніх виступів також концерти з Симфонічним оркестром MAV у Будапешті, з Білкентським симфонічним оркестром в Анкарі на Ankara Music Festival, Стамбульським симфонічним, з Королівським філармонічним у Лондоні в Кадоган Холлі, з Краківським філармонічним, з Симфонічним оркестром Чилі в Сантьяго, Симфонічним оркестром Циндао в Китаї, Афінським державним оркестром, Філармонійним оркестром у Тегерані, а також низка сольних концертів, зокрема в рамках Hida-Takayama Music Festival (Японія), Вільнюського фестивалю, у Сингапурі, Ірані, Франції, Італії, Великій Британії, Польщі.
 
У його репертуарі практично всі основні скрипкові концерти – від Пір року Вівальді до Шенберґа, численні сонати та менші твори для скрипки з фортепіано, програмні цикли (зокрема 24 каприси Паґаніні, усі сонати Бетховена, усі сонати та партити Баха, усі концерти Моцарта), яскраві прем’єри творів сучасних композиторів – таких як Другий Концерт Євгена Станковича. Одночасно з активною концертною діяльністю Дмитро викладає в Національній музичній академії України, регулярно запрошується до журі міжнародних конкурсів, дає майстер-класи (зокрема в Японії, Кореї, Сингапурі, Китаї, Туреччині, Мальті, Литві та Латвії), а також є співзасновником та художнім керівником Міжнародного музичного конкурсу ім. Бріттена в Лондоні.
 
Володимир СІРЕНКО – художній керівник і головний диригент Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Закінчив Київську державну консерваторію імені П. І. Чайковського у 1989 році за фахом «оперно-симфонічне диригування» (клас професора Алліна Власенка). Відразу по закінченні навчання почав працювати асистентом, а з 1990 року – диригентом Державного заслуженого академічного симфонічного оркестру України (нині – Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України). 1990 року став дипломантом Міжнародного конкурсу диригентів у Празі.
 
З 1991 року Володимир Сіренко очолив Заслужений академічний симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України. За час роботи у цьому колективі (1991-1999) здійснив понад 200 записів у фонди Національної радіокомпанії. З 1999 року Володимир Сіренко – головний диригент, а з 2000 року – художній керівник Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України. Як гостьовий диригент працював з Royal Philharmonic Orchestra, оркестром Sinfonia Varsovia, Єрусалимським симфонічним оркестром, симфонічним оркестром Краківської  філармонії та іншими. Виступав на відомих сценах: Концертгебау, Центр Мануеля де Фалья, Зал Народової філармонії, Барбікан хол та Кардоган хол, Сеул–Арт–Центр, Рой Томпсон хол, Театр на Єлисейських Полях (Париж) та ін.
 
Записав на компактдиски понад 30 концертних та монографічних програм (в тому числі Дев’яту симфонію Л. ван Бетховена, Реквієми В. А. Моцарта, Дж. Верді, В. Сильвестрова, симфонії №7 і №9 А. Дворжака). В репертуарі В. Сіренка – симфонії Л. ван Бетховена, Г. Малера, А. Дворжака, Є. Станковича та інших композиторів, велика кількість інструментальних концертів та оркестрових п’єс усіх стилів. Одним з основних напрямків творчості Володимира Сіренка є перше виконання і популяризація творів українських композиторів. Під його керуванням для німецької фірми ЕСМ був здійснений запис «Реквієму для Лариси» В. Сильвестрова у виконанні Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України і Національної академічної капели України «Думка».
 
У 2004 році запис був номінований на здобуття 47-ї премії GRAMMY. Ця подія стала першим в історії України прецедентом номінації вітчизняних диригента, композитора і творчих колективів на найвищу міжнародну музичну нагороду. Заслуги В. Сіренка у розвитку музичного мистецтва України були відзначені почесними званнями: заслуженого діяча мистецтв України (1997 р.), лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка (2001 р.), народного артиста України (2008 р.).

Купить билет на Відкриття симфонічного сезону можно не отходя от компьютера!

Электронный билет позволяет купить билет с максимальным комфортом. Здесь нет очереди в кассу и вы можете купить билет за 1 минуту прямо сейчас. Для этого нужно:

  • Выбрать место на схеме зала или выбрать количество входных билетов в фан зону;
  • Нажать кнопку "Оформить заказ";
  • Указать имя, адрес электронной почты, номер телефона;
  • Выбрать способ оплаты и доставки;
  • Внести данные банковской карты и завершить заказ.

Сумма за билеты спишется автоматически, а билет придет на почту через 1-2 минуты. Ваша задача распечатать билет или показать с экрана телефона перед входом в зал.

В 2024 году много интересных концертов, спектаклей и шоу, чтобы не пропустить что-то очень важное предлагаем ознакомиться с афишей города Днепр.

Відкриття симфонічного сезону состоится 20 сентября 2024, 18:00, пятница в Днепропетровская филармония имени Л. Б. Когана. С помощью сервиса internet-bilet.ua, Вы сможете с легкостью забронировать, заказать и купить билеты на интересующий Вас концерт, спектакль, оперу, балет, мастер-классы, спортивные и детские мероприятия, оплатив их самым удобным для Вас способом: через интернет банковской картой VISA/MasterCard, наличными или курьером, если сделаете заказ билета c доставкой.

Другие даты тура этого исполнителя:

28 сентября, 18:00
Днепр Днепропетровская филармония имени Л. Б. Когана цена: от 200 грн
Купить билеты Осталось билетов: 215
4 октября, 18:00
Днепр Днепропетровская филармония имени Л. Б. Когана цена: от 200 грн
Купить билеты Осталось билетов: 215

Хотите посетить это событие?

Намекните об этом близкому человеку
Заполняйте поля и жмите "отправить"